Šípková marmeláda

1 kilogram šípků, 200 - 300 gramů pískového cukru, 1/2 sáčku želírovacího přípravku. Šípky můžeme použít sušené k přípravě čaje, nebo z nich můžeme připravit výbornou šípkovou marmeládu.

Šípková marmeláda

Šípky, jsou plody růže šípkové, které dozrávají v září až říjnu. Obsahují mnoho vitamínu (převážně vitamín C), dále pak také vitamín B, B1 a karoten. Šípky můžeme použít sušené k přípravě čaje, nebo z nich můžeme připravit výbornou šípkovou marmeládu, která se skvěle hodí ke zvěřině. Recept je opravdu snadný.

Šípková marmeláda -co budeme kromě šípků potřebovat

1 kilogram šípků, 200 - 300 gramů pískového cukru, 1/2 sáčku želírovacího přípravku.

Šípková marmeláda - postup přípravy šípkové marmelády

U šípků odstraníme okvětí a stopky, zalijeme vodou a pozvolna vařímedo změknutí. Poté měkké šípky důkladně prolisujeme přes sítko a vzniklý šípkový protlak vaříme do zhoustnutí. Přidáme pískový cukr, želírovací přípravek. Poté ještě chvíli zvolna povaříme. Horkou šípkovou marmeládu nalijeme do předem připravených sklenic, uzavřeme je a sterilujeme 15 minut při teplotě 85°C.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5420 (vitejdoma.cz/kucharka#9431)


Přidat komentář