Jak připravit bylinkovou omáčku k těstovinám

Šalotky oloupejte, mrkev s celerem očistěte, omyjte a vše nastrouhejte. Zeleninovou směs duste asi 5 minut na trošce rozehřátého olivového oleje. Poté přidejte mleté maso a opékejte, dokud se nezačne drolit.

Potřebné potraviny

  • 400 g těstovin (nejlépe spirálek)
  • 400 g hovězího masa (mletého)
  • 120 ml červeného vína
  • 100 ml masového vývaru
  • 80 ml olivového oleje
  • 4 šalotky
  • 1 celerový řapík
  • 1 mrkev
  • sušený rozmarýn
  • tymián
  • majoránka
  • strouhaný sýr

Průběh přípravy

Šalotky oloupejte, mrkev s celerem očistěte, omyjte a vše nastrouhejte. Zeleninovou směs duste asi 5 minut na trošce rozehřátého olivového oleje. Poté přidejte mleté maso a opékejte, dokud se nezačne drolit. Přimíchejte bylinky, podlijte červeným vínem a duste půl hodiny na mírném ohni. Postupně podlévejte masovým vývarem. Bylinkovou omáčku nakonec ochuťte.

Mezitím povařte těstoviny v osolené vodě, sceďte je a okapané podávejte s bylinkovou omáčkou. Nakonec vše posypte strouhaným sýrem s nízkým obsahem tuku v sušině.

Nutriční hodnota

774 kcal

Příprava jídla

85 minut

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5398 (vitejdoma.cz/kucharka#5452)


Přidat komentář