Grilovaný mořský jazyk

Grilovaný mořský jazyk - ingredience na 4 porce. Postup přípravy - grilovaný mořský jazyk. Variace grilovaných mořských jazyků. Grilovaný mořský jazyk a doba přípravy. Grilovaný mořský jazyk - energetická hodnota.

Grilovaný mořský jazyk - ingredience na 4 porce

  • 4 očištěné malé mořské jazyky bez kůže, každý o váze asi 200 g
  • 750 g kartáčkem omytých malých nových brambor
  • 1 velká snítka čerstvé máty
  • 40 g másla
  • najemno nastrouhaná kůra a šťáva z 1 velkého citronu
  • 500 g listů mladého špenátu
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • snítky čerstvé máty na ozdobu
  • dílky citronu

Postup přípravy - grilovaný mořský jazyk

Gril předehřejte na vysokou teplotu. Pekáček vyložte alobalem a do něj vložte porce ryby (možná budete muset mořský jazyk péct nadvakrát, záleží na velikosti grilu).

Brambory dejte do hrnce, zalijte je vroucí vodou a přidejte snítku máty. Vařte je asi 15 minut nebo doměkka.

Mezitím v malém hrnci rozpusťte máslo a přidejte citrónovou kůru a šťávu. Máslo osolte a opepřete. Rybu potřete máslem s citronem a dejte ji grilovat na 5-6 minut, dobrou známkou také je, že se maso začne při píchnutí ostrým nožem snadno oddělovat od kosti. Rybu opatrně obraťte, opět potřete citrónovým máslem a grilujte dalších 5-6 minut.

Zatímco se peče ryba, dejte špenát vařit do páry na 2-3 minuty. Přidejte sůl a pepř a podle chuti muškátový oříšek.

Brambory slijte a přendejte do nahřáté mísy. Přidejte hodně černého pepře, brambory opatrně promíchejte a ozdobte snítkami máty. Mořský jazyk rozdělte na nahřáté talíře a přelijte vypečenou šťávou z pekáčku. Na talíře dejte dílky citronu a podávejte s bramborami a špenátem.

Variace grilovaných mořských jazyků

  • Skvělou chutí vynikají ve spojení s citrónovým máslem i levnější druhy ryb, například jazyk Torbay nebo celý malý platýs. Tyto druhy grilujte z každé strany 4-5 minut. Špenát můžete nahradit růžičkami brokolice vařenými 2-3 minuty v páře nebo do poloměkka.
  • Další vhodnou přílohou je hladká krémová bramborová kaše s bylinkami. Oškrábejte a nakrájejte až 1 kg moučnatých brambor a vařte je ve vroucí vodě 15-20 minut nebo doměkka. Brambory důkladně slijte a rozmačkejte na hladkou kaši. Do kaše zašlehejte 100 ml horkého polotučného mléka a 15 g másla. Podle chuti přidejte sůl a pepř a 3 lžíce čerstvých bylinek - mimořádně vhodná je směs petrželky, pažitky a libečku.

Grilovaný mořský jazyk a doba přípravy

30 minut

Grilovaný mořský jazyk - energetická hodnota

412 kcal

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5395 (vitejdoma.cz/kucharka#5410)


Přidat komentář