Závitky plněné rýží

Na každý zelný list položte kopeček vychladnuté rýžové směsi, list zaviňte, sepněte párátky nebo převažte nití, omastěte olejem a dejte zapéct dozlatova. Závitky můžete posypat opečenou na kostičky nakrájenou šunkou.

Závitky plněné rýží - potřebné potraviny

10 listů zelí, 200 g rýže, 2 cibule, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, olej, hrnek masového vývaru

Závitky plněné rýží - průběh přípravy

Zelné listy lehce spařte a nechejte ve vodě asi 5 minut změknout. Na rozpáleném oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži. Po chvíli přidejte česnek a masový vývar. Osolte, opepřete a duste, dokud se vývar nevyvaří.

Na každý zelný list položte kopeček vychladnuté rýžové směsi, list zaviňte, sepněte párátky nebo převažte nití, omastěte olejem a dejte zapéct dozlatova. Závitky můžete posypat opečenou na kostičky nakrájenou šunkou. Hotový pokrm podávejte s vařenými bramborami a rajskou omáčkou.

Možnost náplně dle Vaší chuti

Jako směs do zelných závitků můžete použít také kuřecí nebo sójové maso s vařeným vejcem. Zelné závitky nemusí být zapékané, ale také jen dušené ve vývaru nebo v rajské omáčce.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5248 (vitejdoma.cz/kucharka#5517)


Diskuze a zkušenosti

Karel | 11.01.2010 19:50
S feferonkou to má říz Přidejte feferonku a uvidíte. Pak to je pořádný nářez.


Přidat komentář