Malinové rizoto s vanilkou - recept

Ingredience pro malinové rizoto. Příprava malinového rizota. Přidejte citrónovou kůru a cukr. Malinové rizoto rozdělte do nahřátých misek. Mandle - zdroj vitaminu E. Energetická hodnota rizota.

Ingredience pro malinové rizoto

  • 1 litr nízkotučného mléka
  • 1 uprostřed otevřený vanilkový lusk
  • 150 g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1 proužek citrónové kúry
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 6 lžic na plátky nakrájených mandlí
  • 200 g čerstvých malin
  • 6 lžic nízkotučné smetany
  • **vanilkové lusky na ozdobu (dle vaší chuti) **

Příprava malinového rizota

Mléko nalijte do hrnce se silným dnem a přidejte do něj vanilku. Za stálého míchání přisypte rýži. Mléko přiveďte na středním plameni do varu a dále jej míchejte. Poté zmírněte teplotu, aby se směs zvolna vařila.

Přidejte citrónovou kůru a cukr

Rýži za stálého míchání vařte 15 – 18 minut, nebo až se spojí se vzniklou omáčkou, změkne a tekutina zhoustne na hustý hladký krém.

Mezitím dejte mandle na malou nepřilnavou pánev a pražte je 4 – 5 minut, nebo až mírně zhnědnou.

Až se rizoto dovaří, vyjměte vanilku a citrónovou kúru. K rýži přimíchejte polovinu malin. Hrnec odstavte a rýži míchejte další 1 – 2 minuty, aby ovoce změklo a začalo pouštět růžovou šťávu.

Malinové rizoto rozdělte do nahřátých misek

a každou porci přelijte 1 lžíci smetany. Povrch posypte mandlemi, ozdobte zbývajícími malinami, a pokud chcete, tak vanilkou. Rizoto okamžitě podávejte, protože jinak během chladnutí zhoustne.

Mandle - zdroj vitaminu E

Mandle jsou dobrým zdrojem vitaminu E, který přispívá k ochraně před srdečními onemocněními. Poskytují rovněž prospěšné množství fosforu, mědi a hořčíku.

Energetická hodnota rizota

320 kcal

Malinové rizoto s vanilkou - doba přípravy

30 minut

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id5215 (vitejdoma.cz/kucharka#5398)


Přidat komentář